13 Σεπτεμβρίου 2023 Συνέδρια

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «Η Ογκολογία στην καθ ημέρα πράξη»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι ιδιαίτερη χαρά να σας καλωσορίσουμε για 13η συνεχόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Ογκολογία στην Καθ’ ημέρα Πράξη» το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 06 έως τις 08 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο AKS Hinitsa Bay στο Πόρτο Χέλι.

Τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις στην έρευνα όσον αφορά τόσο τη διάγνωση όσο και τη θεραπεία του καρκίνου, με την εμφάνιση νέων θεραπευτικών επιλογών, όπως η ανοσοθεραπεία, οι στοχευμένες θεραπείες αλλά και οι νεότερες χειρουργικές τεχνικές, έχει οδηγήσει σε παράταση της επιβίωσης και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών. Ιδιαίτερα, οι εξελίξεις στον τομέα της μοριακής βιολογίας και γενετικής έχουν ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές στην αντιμετώπιση των συμπαγών όγκων.

Σε μία εποχή που η Ογκολογία αλλάζει με αλματώδεις ρυθμούς, ο Ογκολογικός ασθενής εξατομικεύεται και βρίσκεται στο επίκεντρο όχι μόνο για την έγκαιρη διάγνωση, την προσέγγιση και αντιμετώπισή του, αλλά και για τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε καινοτόμα νέα φάρμακα.

Στο φετινό συνέδριο θα μας απασχολήσει, μεταξύ άλλων και ένα θέμα που αναδεικνύεται σε ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας και αφορά στις κοινωνικό-οικονομικές ανισότητες οι οποίες επηρεάζουν την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την έκβαση και την επιβίωση ασθενών με κακοήθη νοσήματα. Μόνο εφόσον αναγνωριστεί και αναδειχθεί το πρόβλημα, μπορεί να αναζητηθεί λύση για αυτό.

Σας καλούμε λοιπόν σε ένα 3 ήμερο συνέδριο όπου θα παρουσιαστούν νέες θεραπευτικές στρατηγικές και μελλοντικές προοπτικές στη θεραπεία του καρκίνου.

 

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Μαρούσα Κούβελα Βασιλική Νικολαΐδου

Οι Πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής

Αναστασία Παπαφίλη Λαμπρινή Στουρνάρα

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site του Συνεδρίου

https://13oncology.welcometravel.gr/

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

 

 

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «Η Ογκολογία στην καθ ημέρα πράξη»